Video marketing

Video marketing

Je kunt niet zomaar beginnen met marketing met video en dan verwachten dat je resultaten boekt. Voordat u tijd en geld investeert in het maken van video's, moet u zichzelf een paar belangrijke vragen stellen.

– Wat zijn uw doelstellingen voor marketingvideo's?

– Wat zijn uw merkboodschappen en hoe gaat u die overbrengen?

– Hoe gaat u uw video's distribueren en promoten?

Video formaten en strategieën

Er is de laatste jaren veel discussie geweest over de toekomst van video. Het gesprek is verschoven van welke technologie te gebruiken, en meer naar welke formaten de beste impact zullen hebben. Video is het meest populaire formaat op alle digitale platformen, met naar schatting 1,5 miljard bekeken video's per dag.

Daarnaast wordt verwacht dat de uitgaven voor online videoadvertenties in 2022 zullen oplopen tot 44,3 miljard dollar, een stijging van 46% ten opzichte van de cijfers van 2017. Dit zal blijven groeien, met een Gartner-rapport dat voorspelt dat tegen 2022, het 66,4 miljard dollar zal bereiken.

Het zijn echter niet alleen de enorme uitgaven die de populariteit van video aanwakkeren. Volgens onderzoek van Kaspersky zijn video-advertentieformaten het meest effectief als het gaat om het stimuleren van betrokkenheid. Uit het onderzoek bleek zelfs dat video's met een geanimeerd formaat door een indrukwekkende 77% van de kijkers worden gezien.

Als het gaat om video marketing, kunt u denken aan deze formaten als de tags van uw inhoud. Dit is een goed moment om na te denken over welke tags uw merk het beste beschrijven en wat het uniek maakt. Het gebruik van de juiste tags zal uw inhoud helpen het juiste publiek aan te trekken, wat leidt tot een hogere betrokkenheid en meer verkoop.

Video personalisatie in AI

We zijn allemaal wel eens advertenties en gesponsorde video's tegengekomen die ons iets proberen te verkopen. Dat kan heel irritant zijn. En het is geen wonder waarom: 77% van de door Kaspersky ondervraagde mensen zegt dat ze liever een advertentie overslaan dan er een te bekijken die iets te verkopen heeft.

Dit is de reden waarom merken beginnen met het gebruik van een AI personalisatie functie in hun video's. Dit betekent dat je video's zich aanpassen aan jou en je klanten, waarbij gegevens worden gebruikt om te voorspellen wat ze leuk vinden en aanbevelingen op maat worden aangeboden. Dit helpt de betrokkenheid te verhogen en maakt uw video's relevant, wat leidt tot hogere doorklikratio's (CTR).

Video Chatbot Activering en gebruik

AI blijft een hot topic in digitale marketing. Naast personalisatie is een andere AI-gedreven ontwikkeling het gebruik van chatbots. Deze bots kunnen door het publiek worden geactiveerd om veelvoorkomende vragen te beantwoorden of te helpen bij veelvoorkomende scenario's. Dit kan gaan om veelgestelde vragen over producten, reviews en gepersonaliseerde suggesties.

Deze bots kunnen ook worden gebruikt om een meer menselijke ervaring te creëren. Dit is uiterst belangrijk voor merken om relevant te blijven voor hun klanten, vooral als ze diensten verkopen die vaak te genuanceerd of te specifiek zijn voor mensen om te begrijpen.

Video-monitoring en -analyse

Een van de beste kanten van het gebruik van video is dat het een uiterst schaalbare marketingtactiek is. Dit betekent dat u meer video-inhoud kunt inzetten dan met andere digitale formats. En omdat het visueel is, kunt u ook afbeeldingen gebruiken om uw videocontent aan te vullen, waardoor het bereik nog groter wordt.

Maar met al deze content die wordt gecreëerd, moet er een manier zijn om de ROI te meten. Voor videomarketing zijn er een aantal manieren om dit te doen. U kunt videotrackingpixels gebruiken, videoadvertentiegegevens zoals impressies en kijkdichtheid bijhouden of videoanalyseoplossingen gebruiken om de betrokkenheid van het publiek bij te houden.

Conclusie

Nu u de toptrends in videomarketing kent, is het tijd om ze te gaan implementeren. Begin met het definiëren van uw videomarketingdoelen en het selecteren van de juiste videoformaten om uw content te creëren. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, kunt u overwegen een digitale videomarketingconsultant in te huren om u te helpen. Deze professionals kunnen u helpen bij het definiëren van uw doelstellingen, het selecteren van de juiste formaten en het creëren van de juiste content voor uw merk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.