Soorten Fotografie

Fotograaf Breda

“Dit is een zonsondergang. Er staan mensen omheen.”) Terug naar boven Zijn er verschillende soorten fotografie? (U vraagt zich misschien af: “Maar zijn er dan niet alle soorten fotografie?” Er zijn foto’s van alles, maar er zijn ook verschillende soorten fotografie). Verschillende soorten fotografie kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld:  Professionele fotografie – dit is de meest voorkomende soort fotografie, te vinden in artikelen, tentoonstellingen, kranten en tijdschriften die tot doel hebben een individu of een gemeenschap te promoten en te begrijpen, en/of commercieel te verkopen. Er zijn ook foto’s van sociale evenementen die door professionals worden georganiseerd. Uitvoerend fotograferen – dit is kijken naar een echte live voorstelling. De kunst van het uitvoeren van fotografie wordt in feite ook door professionals in hun eigen praktijk gebruikt.

Historische fotografie – dit is het proces van verzamelen en nabouwen van foto’s en schilderijen, voor gebruik in een historische context. Er zijn ook evenementen in wedstrijdverband, vaak georganiseerd in het kader van beroepssporten, waarbij dit soort fotografie deel kan uitmaken van de samenstelling van het evenement. Fotografische journalistiek – deze vorm van fotografie, vergelijkbaar met het professionele niveau van fotografie, probeert politieke of historische informatie te produceren die van waarde zou zijn als ze door een breder publiek zou worden geproduceerd.

Fotografische journalistiek is te vinden in de meeste gedrukte, omroep- en onlin epublicaties, en ook in tijdschriften met watermerk, in de handbagage, of zelfs in gelegenheidsbladen. Onschuld – door fotografen meestal “naaktheid” genoemd, is dit een vorm van “ongecensureerde artistieke expressie” in de fotografiegemeenschap. Dit kan in alle mediavormen worden aangetroffen (bijv. inkjetprints, afdrukken op papier, fotomontages, “reliëf”-afdrukken, diverse afdrukken gemaakt op dunne film, enz. Ook veel minderjarigen houden zich met fotografie bezig. De overgrote meerderheid van de minderjarigen is fotograaf van een of andere soort  Kinderen – net als mensen van alle leeftijden, bestaat een deel van de fotografiewereld gewoon uit kinderen. Veel van deze kinderen houden zich bezig met fotografie of vaardigheden die daar op lijken. McGalls verwacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.