Portret Fotografie

Portretfotograaf Nijmegen

Maar aan de andere kant laten goede portretten niet al je gelaatstrekken zien: soms wil je niet dat je gelijkenis op de cover van een tijdschrift komt; soms wil je dat je gelijkenis wordt beoordeeld op jou, de persoon op de foto en niet op een foto. Tijdens een fotoshoot word je in verschillende omgevingen gefotografeerd, dus het is belangrijk dat je een goede fotograaf hebt en dat je met hem praat als je werk klaar is; lees je in over hun werkwijze voordat je veel geld uitgeeft aan je werk. Als je geen goed portret krijgt zul je ook geen goed werk krijgen, dus zorg ervoor dat je je onderzoek doet en dat je dat professionele portret krijgt.

Voordelen van portretfotografie

Portretfotografie is uniek. Je hebt een aantal eigenschappen die je kunt gebruiken om je foto aan te passen aan je persoonlijkheid. Je kunt bijvoorbeeld je goede diplomatieke vaardigheden en je knappe uiterlijk gebruiken om jezelf agressief te laten lijken. Of je kunt in het midden komen te staan van een aantal beroemde, onsympathieke figuren en jezelf verrassen door te glimlachen en je te gedragen als een teamspeler.

Gemakkelijker. Portretfotografie gaat veel vlotter dan andere vormen van fotografie: je hoeft niet van tevoren een heel beeld op te tekenen, alleen de vitale delen; probeer in elke situatie goede foto’s van mensen te maken, want dat zal je helpen om meer foto’s van die personages in andere omstandigheden te krijgen. Geen veldassistenten. Als fotograaf zul je niet in het volle zicht staan, je verblijft in iemands huis of kantoor. Je hebt ook een bepaalde hoeveelheid tijd en veiligheid en privacy, dus je hoeft je echt geen zorgen te maken dat je de enige fotograaf bent bij de shoot. Je kunt het gevoel van onzichtbaarheid en het gevoel van verlies doorbreken dat het filmen en fotograferen van mensen met zich meebrengt; in de meeste gevallen is dat precies wat je op camera doet.

Portretfotografie gaat veel vlotter dan andere vormen van fotografie: je hoeft niet van tevoren een heel beeld op te tekenen, alleen de vitale delen; probeer in elke situatie goede foto’s van mensen te maken, want dat zal je helpen om meer foto’s van die personages in andere omstandigheden te krijgen. Geen veldassistenten. Als fotograaf zul je niet in het volle zicht staan, je verblijft in iemands huis of kantoor. Je hebt ook een bepaalde hoeveelheid tijd en veiligheid en privacy, dus je hoeft je echt geen zorgen te maken dat je de enige fotograaf bent bij de shoot. Je kunt het gevoel van onzichtbaarheid en het gevoel van verlies doorbreken dat het filmen en fotograferen van mensen met zich meebrengt; in de meeste gevallen is dat precies wat je op camera doet. Je hoeft geen dia’s meer te lenen.

Wat je wel in je portfolio krijgt is niet alleen fotografisch werk, het mooie van portretfotografie is dat je geen set foto’s hoeft te huren, althans meestal niet. Je bestaat niet als een soort derde partij die de foto’s uitleent aan de fotograaf; in de meeste gevallen leg je het onderwerp van de persoon zelf vast, bijvoorbeeld door je op de een of andere manier hun werkomgeving te herinneren of een andere vreemde observatie. Tot slot kun je in dezelfde dagen als de shoot een aparte, voltooide portfolio maken; op die manier kun je laten zien dat je tijdens het fotograferen in staat bent om allerlei mensen op een artistieke en beschrijvende manier te fotograferen, zodat het werk niet verward wordt met een foto-in-wording.

Wat je wel in je portfolio krijgt is niet alleen fotografisch werk, het mooie aan het fotograferen van portretten is dat je geen set foto’s hoeft te huren, althans niet de meeste tijd. Je bestaat niet als een soort derde partij die de foto’s uitleent aan de fotograaf; in de meeste gevallen leg je het onderwerp van de persoon zelf vast, bijvoorbeeld door je op de een of andere manier hun werkomgeving te herinneren of een andere vreemde observatie.

Om af te ronden kun je in dezelfde dagen als de shoot een aparte, voltooide portfolio maken; zo kun je laten zien dat je tijdens het fotograferen in staat bent om allerlei mensen op een artistieke en beschrijvende manier te fotograferen, zodat het werk niet verward wordt met een foto-in-wording. Beter werk krijgen. Zoals het in de titel staat, krijg je beter werk in vergelijking met normale fotografie; je krijgt goed onderzocht materiaal, ideale werknamen en ook beschrijvende namen voor je onderwerpen. Combineer dit met een fatsoenlijke portfolio, en je zult kwaliteitswerk verwachten.

Nog iets toe te voegen? Welnu, er zijn nog enkele andere aspecten van portretfotografie die je moet weten. Je moet je schrap zetten als je portretfotografen inhuurt, want zij zijn ook de beste troef in je portfolio, en laten goed werk zien zonder jou te raadplegen. Als fotograaf zul je zijn of haar werk alleen in verband met jou zien. Deze persoon kent uw sterke en zwakke punten, sorteert of zijn foto voor u zal werken, want u bent degene die de duimen omhoog of omlaag geeft voor elk van hen, evenals uw neiging.

Lees meer

Modelfotograaf

Leave a Reply

Your email address will not be published.