Huisfotografie – Is het de moeite waard?

Woningfotograaf Amsterdam

Foto’s moeten zo echt mogelijk worden gemaakt. Ondanks dat het voor ons een tweede natuur is om een tweede stoere foto te maken, is het van vitaal belang dat ze binnen in het huis worden genomen zonder het zicht te belemmeren en vanuit een zeer goede hoek. Op die manier kunnen we het huis zelf zien, wat echt belangrijk is als we gaan bieden. Huizen die vanuit het buitenland gefotografeerd worden, weten over het algemeen niet hoe een Nederlands huis eruit ziet. Een uitzondering zou zijn een bod van een patiënt/klant die uit Nederland komt.

De reden waarom we een lange lens gebruiken, is om een onderwerp veel beter te kunnen componeren en om onscherpte of onderbelichting te voorkomen. Je moet zo dicht mogelijk bij de camera gaan staan en een brede foto nemen. Daarna comprimeert u het beeld in staand formaat om er zeker van te zijn dat u de camera niet overbelast. Het contrast moet vrij goed zijn. Uit de hand en tot 180 graden zijn aanvaardbaar, maar het gebruik ervan moet worden beperkt. Voor een vergelijking van de door ons gemaakte foto’s, zie de galerij onder ‘Bekijken stuckaming’ -> ‘Thuisfoto’s in Amsterdam.’ Hier ziet u het eerste resultaat:

Waarom al die moeite doen? Waarom niet het huis schilderen in een mooi schilderij? Je moet het huis schilderen in één adem en zonder al te veel na te denken. De foto’s kunnen op een dag beroemd worden. We weten dat het opvolgen van dit advies het nog makkelijker maakt om het huis daadwerkelijk te verkopen. Bij woningfotografie moet je gek zijn om niet gek te worden en je geld te nemen voor een dure keuken, verwarmd zwembad voor de club, en grote meubels zonder ze in het huis te zien. In plaats daarvan moet je iets beargumenteren en je reden in een paar woorden vertellen. Elke teleurgestelde koper wordt daarna waarschijnlijk je beste vriend.

Te veel woningfoto’s die je op woningsites ziet, zijn abstract en niet aangekleed. Dit kan hen doen geloven dat je niet mogelijk bent. Nou, dat ben je wel. Als je een woningfotograaf bent, welk advies heb je dan voor mensen die een hamsteraar lijken te zijn?

Huisfoto’s van huizen met het grootste risico op verval tonen de overtuiging van de klant. Zijn ze serieus over het kopen als ze geen appartement kunnen vinden? Doen ze originele foto’s? Hoe weet je of een verhaal waar is of niet? Al deze vragen zijn nodig om een goed verhaal te vertellen. Er is lef voor nodig om 1300-1500 euro te betalen alleen al om zelf een huis te bekijken en je zult het later veel beter kunnen doen als je weet hoe je het er spannend uit kunt laten zien. Dit is waar ‘klasse’ om de hoek komt kijken. Huisfotografen moeten een goed verhaal hebben en ook weten hoe ze foto’s moeten presenteren. Gil doet dat tot in de puntjes. Hij staat achter zijn werk met veel foto’s en zei dat hij niet graag 900 foto’s doorneemt voordat hij begint met het plannen van een prijs, het programma, elk detail van de foto. Hij wil de aarde vanuit de lucht laten zien. Je kunt er maar beter ook bling voor hebben, want naast huizen die je gebruikt om te fotograferen mag je ook aantrekkelijke werken doen. Gil doet dit al meer dan twintig jaar en is nooit zonder projecten komen te zitten. Niet slecht voor een kerel die in veertien jaar zo’n vier keer geboren is.

Vraagt u om de laatste foto’s te zien voordat u het huis ziet? Nee. Wanneer laat u de resultaten van thuisfotografie zien? Niet te vaak. Gil heeft een zeer goede manier van beginnen en de foto nemen. Als de prijs stijgt gaat het meestal goed, gekoppeld aan een zeer Kan een huis ook voor 300.000 euro gaan? Deze keten van gebeurtenissen betekent dat er een paar dingen ontbreken op de foto. De reden waarom de dingen niet goed zijn is de volgende: Het licht was niet goed, constante temperatuur en het tijdstip waarop een foto werd genomen, enz. Deze zaken hebben tot gevolg dat het contrast een stuk lager is dan bij een thuisfoto die ‘s morgens is genomen. Dit resulteert in teleurgestelde klanten, waardoor ze kunnen denken aan afhaken. Aangezien er zoveel woningfoto’s worden gemaakt en gepubliceerd voordat een aankoop wordt gedaan, is het nooit genoeg om eerst te proberen een geweldige foto te maken. We moeten een behoorlijk aantal woningen plannen en testen voordat we u een interessante kunnen presenteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.