Hoe word je een expert in fotografie?

Fotografie Utrecht

Wanneer u trouwkaarten bestelt, vraagt u dan aan de fabrikant van de kaarten om de foto’s te verbeteren of om uw reputatie als Fotografie Utrecht te versterken? Hoewel dit een persoonlijke voorkeur kan zijn, is de beste keuze voor u om een expert in uw niche te worden. Een modieuze kaart voegt stijl toe en wordt een essentieel onderdeel van social media campagnes.

Als fotograaf wilt u een expert worden in wat u doet. Dit is veel complexer en meer betrokken dan het klinkt. Je moet kennis verwerven van elk aspect van commerciële fotografie, waaronder: belichting, retoucheren, compositie, kleuren, artisticiteit, techniek, formaat en de lijst gaat maar door. Dit is nog maar het begin van een lang leerproces, maar met hard werken en doorzettingsvermogen zul je in staat zijn je vaardigheden te verbeteren.

Enthousiasme

Zoals de meeste creatieve mensen weten, nemen onze kennis en vaardigheden af naarmate we ouder worden. Misschien verliezen we bepaalde vaardigheden of worden we minder bedreven op sommige gebieden, maar onze kennis als creatief individu neemt dramatisch toe. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik las over een getalenteerde fotograaf die heel hard werkte om zijn originele werk te verbeteren en zijn creatieve vaardigheden te vergroten. Toen hij met pensioen ging, was hij gekwalificeerd in bestandsbeheer, maar hij moest worden opgeleid tot makelaar om zijn praktijk van de grond te krijgen.

Ik kan je vertellen dat je nooit echt enthousiast over je werk zult zijn totdat je een opleiding of een diploma hebt gehaald. De meesten van ons zullen hun creatieve carrière beginnen als assistent, dus de belangrijkste rol die je speelt is om zoveel mogelijk te leren over de verschillende takken van de commerciële fotografie. Het volgende niveau van formele studie is de voorbereiding van een portfolio dat zal concurreren met andere fotografen in een gebied. Een aantal van ons zal een tijdje zoeken om te zien wat goed betaalt en zal solliciteren naar een baan op dat gebied. De meeste professionele fotografen kunnen andere mogelijkheden vinden, maar zullen uiteindelijk met pensioen moeten gaan of naar een meer uitdagende niche verhuizen.

Poseren

Ik wilde verduidelijken dat het concept ‘poseren’ iets anders is dan ‘marketing’ en ‘promotie’. In de fotografie betekent ‘poseren’ dat je de lay-out van het land moet plannen voordat je het onderwerp zelfs maar benadert. Het is allemaal goed en wel om een filmrolletje te kopen en wat testfoto’s te schieten, maar zonder enige planning heb je geen kans om interessante en boeiende foto’s te maken.

Ik wil benadrukken dat het de planning is die bepalend is voor succes in de fotografie. Fotografie is een echte interactieve kunstvorm, waarbij de spanning van het moment het feestelijke ervan maakt. Fotograferen is een zeer fysiek veeleisende taak. Fotografen moeten beschikken over kracht, uithoudingsvermogen, bekwaamheid in het gebruik van hun apparatuur, een camera en de bereidheid om nieuwe technologie te leren. Fotografie gaat vaak heel snel, met alle deadlines die een fotograaf moet halen. Bij fotografie gaat het ook om het vereenvoudigen van het onderwerp en van wat er bij het maken van de foto komt kijken – wat ze “flitsen” noemen.

Er zijn een aantal technieken die je moet kennen als het gaat om fotograferen. Lees de rest van dit artikel door en u zult leren wat u moet doen om kwaliteitsfoto’s te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.