Hoe kies je een portretfotograaf?

Portretfotograaf Amsterdam

Sterke beelden van jou zullen de tand des tijds doorstaan omdat ze voor zichzelf spreken. Als je iets waardevols bent voor een publiek dat je op nieuwe manieren wil zien, zullen ze die persoon dan associëren met alleen de portretfoto, of zullen ze je kunnen identificeren aan de hand van de foto’s in het album? Wanneer je gefotografeerd wordt door iemand met ervaring op dit gebied, zoals een professionele portretfotograaf, kun je je telefoon virtueel veranderen in een poster op de foto. Mensen zullen de bewerking herkennen en kunnen uw leven en persoonlijkheid beter begrijpen. Ze zullen naar de persoon kijken zoals ze een artikel of beschrijving over jou zouden lezen, dus als de foto eenmaal bewerkt is en in je online museum zal bestaan, zullen ze zich jou herinneren.

Met portretfotografie kun je ook in korte tijd maximale exposure krijgen en het kost je maar een paar honderd dollar voor een camera naar keuze (er is ook een 3D-camera die iets meer geld kost, maar die kan heel goed werken en is de investering waard).

Online bronnen voor portretfotografie Wanneer u online gaat en zelf foto’s maakt, zult u merken dat er een aantal bronnen zijn die u kunnen helpen beslissen of u al dan niet een professional moet inhuren. Zorg ervoor dat je een paar van deze sites bekijkt voor hulp bij het interpreteren van de digitale foto’s die je daar zult vinden.

Het vastleggen van een herstellend portret Als je een hoge beeldkwaliteit hebt, een grote bestandsgrootte, en je camera is fysiek in staat om digitaal te fotograferen, dan kun je op deze manier misschien een volledig inwendig afgebeeld portret van jezelf vastleggen. Dit hangt af van je eigen geest, maar over het algemeen is de techniek van de fotograaf het belangrijkst, niet de apparatuur.

Als je jezelf plat fotografeert (want dat is wat er op het internet te zien is), leg je in feite je innerlijke zelf vast, en dat is een heel bevredigend gevoel voor iemand die een carrière in de portretfotografie begint. Als je iets hebt om naar binnen te kijken, kunnen je hersenen scannen wat je voelt en wat er zich binnenin je afspeelt in een poging jezelf beter te begrijpen. Daardoor kun je beter met jezelf communiceren en een van de voordelen van een portret is dat je met wat meer vertrouwen je doelen kunt nastreven. Een beeld hebben dat je hebt geleerd kan je laten zien wat je nu moet doen.

Als je bedenkt dat als iemand een reeks van tientallen jaren heeft overleefd, hij of zij de rijpe leeftijd van 106 jaar heeft bereikt, dus is er echt iets dat niet mogelijk is in een lange termijn versie van jouw persoon, een 100 jarig persoon, waarom zou iemand er dan mee instemmen om de lange termijn versie van jou te doen? Volgens het National Center for Health Statistics was de gemiddelde levensverwachting op 20-jarige leeftijd 71 voor mannen en 76 voor vrouwen, en als je het portret maakt, wil je dat leven vastleggen in plaats van alleen een 100-jarige persoon. Maar het is al eerder gedaan, niet alleen mensen hebben dit eerder gedaan, maar mijn vader deed het in 1971 voor $800.

Als je eenmaal besluit een langere foto van jezelf te maken, moet je een camera kiezen die kleiner is dan de krachtigere camera’s uit de jaren 1980 en 1990 (en groot genoeg dat je genoeg ruimte hebt om de foto op te hangen) en daadwerkelijk urenlange trainingen volgen bij een commerciële resolutievertaler, een fotovakschool, een website voor zelfportretten, een professioneel lab, een non-profit centrum, of zelfs advies en steun van vrienden en familie. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen houdingspatronen met betrekking tot het onderwerp, er zijn meestal bepaalde dagen en dagen van de week dat een persoon wanneer om portretten te doen en deze dagen en in welke mate, welke camera, welke lens, hoe lang om het beeld onaangeroerd te laten, enz. Kleed u gepast en vergeet niet een goede nachtrust te nemen. Deze keuze zal waarschijnlijk een paar honderd dollar kosten.

Niet iedereen leeft al zo lang en ik herinner me nog een e-mail van iemand van vijftig jaar eerlijk een kort vignet uit een ver verleden. We hadden toen allebei verkering en we waren samen op reis van een homo-open huis buiten de stad. Ik was zo geschokt dat ik in de limo-rit terug naar ons huis in Minnesota een lijst maakte van het bleke, cherubische gezicht op de draaischijf van de radio en het beeld zelfs na twee uur nog vasthield. Dit is hoe je beroemd wordt, je hebt iemand nodig die het je uitlegt en veel beroemdheden leren hoe ze dit zelf moeten doen. Als vuistregel geldt: als je je portret op elk moment van de dag maakt, kies dan een dag waarop de zon niet tevoorschijn komt, want als je aan de zon blootgesteld wordt, kunnen stukjes huid verbranden en dan blijft je foto minder goed zitten. Als je voor de komende dagen een spektakel op een bergtop hebt gepland, doe dat dan na zonsondergang. Overdag zal elk licht buiten het beeld beïnvloeden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.