Een carrière als sterrenkok

Fotograaf Spijkenisse

 

Iedereen kent een fotograaf. Het is de man met de schaduw op 5 uur; degene met de camera die de foto van de ander neemt. Fotografen zijn kunstenaars op hun eigen manier en ze besteden veel van hun tijd aan het maken van foto’s. Catalogusonderwerpen liggen op het gebied van mode, kunst, avant-garde, beroemdheden, sport en wetenschap.

Als fotograaf moet je een scherp oog voor detail hebben en een geoefend gevoel voor timing. Je moet ook in staat zijn om de creatieve aspecten van je foto’s goed over te brengen op de mensen die ze te zien krijgen. Veel fotografen combineren fotografie en schrijven in een carrière die bloggen heet. Deze combinatie van fotografie en schrijven stelt je in staat je passie voor fotografie te combineren met je liefde voor schrijven. Bloggen is een manier om foto’s met de wereld te delen, en stelt je in staat om jouw stijl van fotograferen over te brengen op anderen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het kopen van jouw foto’s.

Je kunt je specialiseren in één carrièrepad voor fotografie of je kunt je vleugels uitslaan en een verscheidenheid aan genres uitproberen. De beste manier om dit te doen is te weten wat voor type fotograaf je bent. Deze kennis zal je helpen keuzes te maken over het soort foto’s dat je gaat maken en de stijl van fotografie waarvoor je het meest geschikt bent. Als je bijvoorbeeld een carrière als sterrenchef wilt nastreven, moet je weten met wat voor soort beroemdheden je wilt werken. Als je van sport houdt en je wilt de actie op film vastleggen, moet je een carrière als filmcameraman overwegen. Als je van nachtopnames houdt, moet je een carrière als nachtcameraman overwegen.

Toen wij opgroeiden in de wereld van na de industriële revolutie, werden wij geconfronteerd met de vraag of wij bij de industrie of bij de kunst wilden gaan werken. We hadden allemaal onze voorkeuren, maar onze ouders hadden natuurlijk ook een voorkeur. In onze jeugd werd ons advies gevraagd, “kies een carrière”, “geniet van het leven”, “geniet vanNM”. En dat deden we dan ook.

En zo, we hadden ons succes, dachten we, dus verleidden we onze ouders en ouderen met het idee dat een sabbatical voor de deur lag. En plotseling, voelden we ons berust in die beslissing. “Ik neem een sabbatical”, zeiden we. “Ik neem een sabbatical.” En dat deden we. Maar het was helemaal geen sabbatical, het was een verhuizing naar een ander land, voordat we zelfs maar de kans hadden gehad om onze eerste vakantie te nemen. En we dachten dat we er even tussenuit waren, dat we de vrienden van wie we hielden achterlieten om ons te amuseren, ons verstand te gebruiken en van onze culturen te genieten.

En plotseling werden we met onze neus op de realiteit gedrukt: we hadden ons lot niet meer in eigen handen. Plotseling bevonden we ons buiten onze comfortzone, blootgesteld aan nieuwe culturen, de druk van auto’s en de hete zon ervarend, rondrennend in een poging er bij te horen en tegelijkertijd ons brood te verdienen. We leerden dat we niet langer konden ontsnappen aan de conformiteit van onze thuisomgeving, we konden ons niet langer verstoppen voor het onvermijdelijke van opgroeien. We moesten leren ons aan die realiteit aan te passen!

Herinnert u zich de eerste keer dat u leerde fietsen? Misschien bent u gestopt, dacht u dat dat het weer was en fietste u rondjes en rondjes, in de veronderstelling dat dat het einde was en dat niemand u dat ooit zou aandoen. Nou, nee, dat was het niet. Dat was nog maar het begin. Ik reed op plaatsen waar geen fietspaden waren en waar je je op drukke wegen bevond en waar zelfs de trottoirs van hun plaats werden verdreven! Kinderen leren al heel vroeg dat ze in staat zijn van plaats te veranderen, zich aan een nieuwe situatie aan te passen. Soms geeft de wereld van de volwassenen je toneelspelen als een verlossing, een beetje vrijheid om van te genieten terwijl je nieuwe mogelijkheden verkent. Heel vaak is dat precies wat je nodig hebt om te voelen dat je je lot in eigen handen hebt.

ubbly problemen

Laat me je een voorbeeld geven van een baan die geweldig is voor jongere mensen. Het is eenvoudig, het geeft voldoening, het is de hele dag, niet gespecialiseerd en het is gemakkelijk te leren. Wat is er niet leuk aan? Afgezien van de titel, die een zelfstandig naamwoord is, iets wat je misschien al eens gedaan hebt, hoef je niet meer te leren dan een avondje uit je bol gaan. Als je niets beters kunt bedenken danutisch, waar iemand plezier aan beleeft, dan is dit de baan voor jou. Het zou in de toekomst best verbeterd kunnen worden, als er nieuwe buzzes komen, maar als bedrijf Exxon, kunnen we daar niet tegen!

ordelijke rechtschapenheid

Tijdens het eerste jaar hebben we gewerkt aan het vaststellen van de belangrijkste gebieden waarop iedereen zich kon verbeteren. Voor het tweede jaar hebben we drie gebieden aangewezen waar meer instructie nodig was.

Lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.